8.8.2015

Talouden puolustuskurssi: Wort macht frei

Jopas sattui somasti, että juuri kun kolmisen tuntia sitten kommentissani kehaisin luvattomia lainauksiani Vihavaisen blogista, niin nyt uutisoidaan tohtori Erkki Tuomiojan asettelevan askelmerkkejä Timo Soinin valtiomiesuralle.

Siispä lainaan Vihavaista korvaamalla sanan "Kekkonen" sanoilla "pohjoismainen talouslinja" uskontunnustuksena jonkalaista Tuomioja odottanee todistamaan Soinin kykenevän nousemaan menneisyyden miesten juoksuhaudoista valtiomiessarjaan:

Pohjoismainen talouslinja on ennen muuta älyllisesti perusteltu valmius ja taipumus edistää isänmaan etua ainoalla oikealla tavalla. Siihen liittyy emotionaalinen puoli, joka lähinnä tarkoittaa moraalista tyydytystä ja ylemmyyttä sen johdosta, että on kyetty nousemaan juoksuhautoihin jääneiden eilispäivän miesten tasoa ylemmäs ja ymmärretään realiteetit. Siitä ja vain siitä kaikki viisaus alkoi ja saattoi alkaa. Asia on niin triviaali, ettei sen kieltäjiä voi kuin halveksia, ehkä joskus voidaan ymmärtävästi sääliä.
Pohjoismainen talouslinja ei kuitenkaan ole varsinainen uskonnollinen liike. Ehkä sitä saattaa jonkinlaisena kansalaisuskontona pitää ja sen oikeuden ja välttämättömyyden tunnustaminen oli tietenkin politiikan piirissä eräänlainen Test Act, jonka suorittajat ainoastaan ovat kelvollisia kansakunnan palvelukseen poliittisella areenalla.

"Wort macht frei" puhe ei tohtorille kuitenkaan riitä, vaan hän vaatii saada nähdä muutaman ihmisen elämänuran uhrattavan perussuomalaisten eduskuntaryhmästä.

Leipää ja sirkushuvia, sanoivat muinaiset roomalaiset. Viihteellistettynä kulttuuri voidaan kaupallistaa ja lyödä hiljalleen lihoiksi.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...