8.7.2015

Yllytyshullujen hampaissa

Vaikuttaisi siltä, että hallitus on päättänyt kieltää joidenkin sanojen, esim. naapuri, käytön Venäjän yhteydessä, ettei ärsytettäisi Brysseliä.

Näkymätön käsi yllyttää suomalaista olemaan puhumaton mykkä. Omertan lain paikallinen sovellutus: pönötetään virkamiehen selän takana niin kuin pääministeri Kiviniemi konsanaan. Puhutaan vain se mikä on aivan pakko. Myös Stubb on sulkemassa suutaan tajuttuaan hoitavansa "mafian" raha-asioita.

Jos Venäjä olisi Suomen kaltainen normitapaus, kymmenille miljoonille reserviläisille olisi jaettu herätyskirjeet kotiosoitteeseen tv-mainosten säestäessä ihmismassojen olevan valtion ainoa resurssi heittää tuleen.

Yllytyshullu voisi olla sopiva suomalainen termi kuvaamaan kansallista älykköä joka uskaltaa panna kaiken Venäjän syyksi. Saatanan tunareita! Hakevat ystäviä kaukaa ja vihollisia läheltä.

Kumartelu yhden totuuden Brysselin edessä on putipuhtaasti suomalainen ilmiö. Ei todellakaan Stubb vaan Varoufakis sanoo kantavansa ylpeydellä luottoluokittajien inhoa niskassaan.

Ei liene yleisemmin tiedossa mitä Sauli Niinistön johdolla notifioitiin Italian hallituksen kysymykseen saiko Putin tulla äskeisille Milanon messuille ja Vatikaaniin puhumaan politiikkaa Paavi Fransiskuksen kanssa? Tosin tiedossa on, että Niinistö oleili samoihin aikoihin uskontojen välisessä foorumissa Kazakstanissa. 

Yllytyshullujen pomojen maassa jotkut luulevat voivansa kieltää jonkun sanan käytön Esson baarilla, vaikka sielläkin kaikki virtaa.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...