23.10.2014

Kerran sydän vasemmalla, aina sydän vasemmalla

Turkulaisvetoisen kielipolitiikan tarkoitus: 
-Säilyttää 1800-luvulta periytyvä käsitys yksistä maailman meriä seilaavina kauppalaivojen kapteeneina ja toisista avustavina jäänmurtajina ja miinanraivaajina.

Tarjouduin nuorempana Hamburger Börsin baaritiskillä juttelemaan paikallisen daamin kanssa hänen äidinkielellään kehaisten samalla Hesaa kansainvälisemmäksi, koska siellä kuulee venäjää niin paljon. Hän iski suoraan nyrkillä nenääni.
Ihme ja kumma etteivät Åbon daamit ole nostaneet itäukrainalaisten perässä ylös tunnusta "Haluamme omakielisen hallinnon!" vastustamaan pääkaupungin pakko-opetusta. Sehän sujuisi kuin Strömsössä.

Harmillista kyllä savolaiset taitavat haluta ruotsinkielisen hallinnon, se on kai jotenkin hienompaa. Tiedä sitten josko näkemykset muuttuvat kansainvälisten tv-kanavien välittäessä syrjäisimpiinkin tupiin Italian telkkarin jokailtaista visailua jossa tyylikkäät italiaanot, nuo paikalliset heimoveljet, kisailevat ylpeinä paikallismurteiden tuntemuksestaan naureskellen muillekin Brysselin tosikoille kuin Olli Rehnille ja Jyrki Kataiselle
Joku venäläinen toimittaja ihmetteli viime syksyisten lastenhoitojupakoiden jäljiltä miten ihmeessä Suomi on voinut päästä ihmisoikeuksistaan kuuluisan EU:n jäseneksi. 
--------
"Kerran sydän vasemmalla, aina sydän vasemmalla ", myhäilee Nalle-fanclub Tuomioja, Lipponen, Halonen.
--------
Ruotsalaisuus on vakiintunut rekrytointiväylä yritysten parhaimmin palkittuihin tehtäviin, joissa pitää olla sinut suurten lukujen kanssa. "Lemminkäisiltä" menisi pilkut helposti väärään paikkaan jo pelkästään pörssiyhtiöiden hallitustyöstä maksettavia palkkioita arvioitaessa, on Christoffer Taxell sanonut.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...