18.9.2014

Ra(u)hanoppositio, osa 2

Kuopion piispa Jari Jolkkonen otti Miilu-lehden mukaan Sonkajärvellä viime sunnuntaina pitämänsä veteraanijuhlan puheen johdannoksi presidentti Mauno Koiviston vuonna 1944 sotamiehenä kirjoittamat sanat: “Tilanne tuntuu nyt raskaammalta kuin koskaan Suomen historiassa. Toivokaa parasta ja rukoilkaa puolestamme.”

-"Mikä on tilanne nyt Suomessa, Euroopassa ja maailmassa? jatkoi Jolkkonen. Onko sotamies Mauno Koiviston huokaus 70 vuotta sitten saanut uutta ajankohtaisuutta?"

Koska puhemies Heinäluoma oli puhunut samanhenkisesti Lieksassa vastaavassa kansalaisjuhlassa niin eikö olisi parasta, herra Stubb, että kävelisitte porukalla salista ulos puhemiehen sammuttaessa viimeisenä valot?


Samana päivänä kun Jatkosodan 70-vuotisjuhlaa vietettiin Lieksassa, puolustusvoimain komentaja - siis virkamies - allekirjoitti Suomen puolesta paljon puhetta aiheuttaneen yhteistyösopimuksen NATON:n kanssa.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...