21.8.2013

Uusintana vaikutelmia keskustan risteilyltä 1.11.2009

Ensivaikutelmia Keskustaristeilyn pääseminaarista: kuultiin Matti Vanhasen suru-uutisina Päämajasta että pidetty ja kunnioitettu Olli Rehn ei olekaan vahvoilla EU:n korkean edustajan virkaan. Kyseltiin minne unohtui sana "rakastettu" mihin baaritiskillä vastattiin, että otetaan käyttöön jos Paavo Lipposen nimi nousee vakavasti esille johonkin toimeen.

EK:n ja Sitran sijaan alustajiksi oli saatu E2 ja Demos. Puheenjohtaja kehotti yleisöä käyttäytymään siivosti Roope Mokan avattua suunsa ilmottamalla olevansa "Roope Mokka Demos, eikä todellakaan minkään sortin keskustalainen!"

Puheenjohtaja oli jo aikaisemmin sosiaaliministeri Liisa Hyssälän puheen aikana joutunut puuttumaan väen metelöintiin.

Lopuksi eräs ruotsinkielinen kaveri piti ainoan yleisöpuheenvuoron. Viivähdettyään hetken 1918 verenvuodatuksissa hän kehotteli puolueväkeä pysymään ajatuksissaan totutuissa uomissa ettei maa ajaudu taas heimosotien kauteen! Sinänsä ymmärrettävä, koska Kuopion Nuorisokuoron mukana kaupunkilaiset näyttävät nostaneen voitonlippuja tankoon. Viime keväänä Jyväskylä oli liekeissä JYP:n kanssa, ehkä Kalpa sytyttää heimohengen ensi keväänä Kuopiossa?

Mutta sitähän Eurooppa on: kansalaisten iloa ja kyyneliä, juhlaa ja murhetta ilman Päämajan nimenomaista suostumusta.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...