12.11.2012

Karhu, karhu, karhu

Kaikkien totalitarismien slogan "tarkoitus pyhittää keinot" tuntuu hämmentävän hyvin toteutuneen Suomessa siten kuin Platon hahmotteli antiikin kolmijakoisessa ihannevaltiossa: filosofit ajattelevat, sotilaat - ja Suomessa poliitikot! - hoitavat turvapalvelut ja rahvas tuottaa ruokaa.

Mutta mikä on tuo tarkoitus? Sanoisin, että se on hakattu kiveen Suomenlinnan portin pieleen: Jälkimaailma seiso täällä omalla perustallasi äläkä luota vieraan apuun. Siihen pitää vaan lisätä, että sillä tiellä tulee karhu vastaan, eli kuten Jyri Häkämies on historiaan jääneellä tavalla lausunut puolustusministerinä ollessaan "Venäjä, Venäjä, Venäjä"

Vulgääriekonomismin uskollinen palvelija Timo Soini on palannut Dianapuiston toimistolleen ihmemaa USA:sta vauhdittamaan talouspoliitista keskustelua.

Varmaankin Hesari otsikoi aika pian Wall Street Journalin julkaisseen Soinin ohjeet Junttilan väelle toimia suorastaan jumalattoman röyhkeästi, jotta heikkoja pankkeja alkaisi kaatua vulgääriekonomistin syliin.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...