2.8.2012

Häkää pöntössä

Suomi on niin hyvä maa, että liian hyvät voivat muuttaa muualle, esim. Etelä-Eurooppaan. Minunkin nuoruuden tutuista miltei kaikki, joiden ei olisi pitänyt lähteä, ovat menneet; jäljellä on nämä kataiset, vanhaset ja haloset. Itseltänikin putosi apina selästä kun sain yllättäen eläkepäätöksen joka nosti elintasoani viime vuosien ansiotasosta, sinänsä perin matalasta. Nyt on uudet kujeet mielessä!

Kauan sen jälkeen kun luottamus ison kirjan teksteihin oli pahasti Euroopassa romuttunut juutalaisille parin tuhannen vuoden ajan rakennetun kohtalon tultua toteen pannuksi (uskonto on oopiumia), minkä seurauksena rehelliset sielut (Gramsci, Sartre, Camus, Havel, Jeltsin ym.) olivat riistäneet vallan ajattelun eliiteiltä antaen sen kansan käsiin, löydettiin tässä maassa rahvaan puolueelle uusi pomo, jolla oli valmiiksi "häkää pöntössä". Hän tosin näkyy myyvän sitä huutokaupalla.

Eri foorumeilla pohdinnan kohteena oleva kansankielisen älymystöajattelun kehittäminen -irti perinteisestä virastovallasta!- käy yhä tärkeämmäksi.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...