15.4.2010

Herrojen herkkua kaikilleToivottavasti maailman raju demokratisoituminen tiedonvälityksen vallankumouksen myötä ei pääse unohtumaan, sillä nyt voi  kuka hyvänsä kehittyä filosofiksi ymmärtämään mitä moninaisempia kehityskulkuja jotka ennen olivat "herrojen herkkua".

Mutta eikö ulkoministeri Stubb'n ilmaisema Suomen syy 
"rakentaa myös mahdollisimman vahvat omat yhteydet eri puolille, jotta ymmärrämme kehitystä ja voimme siihen osaltamme vaikuttaa" 
sisällä melkoisen epäluottamuksen EU:n tahtoon hoitaa tasapuolisesti yhteisiä asioita, ja eikö itseasiassa Arto Merisalo ole pyrkinyt samanhenkisesti vaikuttamaan suoraan omiin ja kavereidensa asioihin?


Itseasiassa olen joskus maailmalla liikkuessani kuullut epäiltävän, että tuollainen perin epädemokraattinen ajattelutapa onkin mitä syvimmiltään suomalainen, elitistinen "brändi". Ymmärrettävästi "kaveria ei jätetä"-hengen määritteleminen kirjallisesti ei ole nykyisin kovin helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...