24.3.2010

Elämänvoimaa etsimässä

No jopas sattuikin kun etsin tiedonlähdettä miksi Sitran kurssi "Elinvoiman lähteet" (eilen osallistui mm. Tarja Halonen) särähtää terminä suomenkielisen korvaan, niin googlattuani "livskratft källor" osoittautui, että Ruotsissa on järjestetty  uskonnollisia "Gud som källa till livskraft"  lähdeseuroja teineille.

www.sitra.fi

Kun katsoo seminaarin komeaa osallistujaluetteloa, ei jää pienintäkään epäselvyyttä siitä että tiedontarve on todellinen. Melkein kuin haettaisiin vastausta ajattelumme peruskysymykseen: mistä tulen, kuka olen, minne päädyn?

Ennen sanottiin, että ihmisen osa on kysyä vaan ei löytää vastausta, mutta meneillään oleva murros luullakseni todistaa ihmisjärjen ja siihen nojaavien tieteiden pystyvän – lopulta myös suomenkielellä – tarjoamaan vastaukset myös läntisen ajattelun suurten myyttien muutokseen. Kestäväksi osoittautuu tarina vapaasta ihmisestä Jeesus Nasaretilaisesta, mikä onkin meissä itsessämme, ilman että enää tarvitsisi etsiä tuonpuoleista Messiasta, Jumalaa, suojelijaa, pelastajaa, vaikuttajaa tai ministeriä; millä nimellä kukin ilmiötä haluaakin kutsua.

Toki etsintätilaisuuksia voidaan tulevaisuudessakin halukkaille järjestää. Kukin taaplaa tyylillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...