15.5.2009

Taikajuomaa Hämeen linnassa

Idän karhun uhkaa torjumaan perustettujen pohjoismaisten yhteistyöelinten merkityksen kutistuttua EU:n myötä, on ymmärrettävää, että Hämeen linnan kokoustakin arvioidaan kriittisesti, vaikka HS:n pääkirjoitus antaa ymmärtää kaiken olevan hyvin kunhan muistellaan historiaa ja opitaan ruotsinkieltä.

Mutta kannattaa lukea myös HBL:ää, jonka pääkirjoittaja toteaa Pohjoismaiden Neuvoston olevan todellisessa kriisissä, koska kansalaiset kokevat sen askartelevan väärien asioiden parissa. Sen sijaan, että käsiteltäisiin rajat ylittävää rikollisuutta ja turvallisuuspolitiikka, askarrellaan kulttuuri- ja kielikysymysten parissa.

Hämeen linnan tiedotustilaisuudesta päätellen G20-ryhmän ytimeen pyrkivä Matti Vanhanen alkaa yhä selvemmin kuullostaa Paavo Lipposelta. Itämeren pelastajan roolikin passaisi hänelle ilmeisen hyvin.

On vähintäänkin aiheellista kysyä pitäisikö kahden hallituksen ylipäätään mennä keskiaikaiseen linnaan vannomaan verivaloja kuten pikkulapset konsanaan. Neulalla pistetään sormesta pisara ja sanotaan, että kaveria en jätä, en ikinä!, mutta pientä Stora-Ensoa ei sentään painosteta.

Vakavammin puhuen, ehkä Hämeen linnan kätköissä valmisteltiin seuraavaa hallituspohjaa? Onhan tunnettua, että Suomi-laiva seilaa pystyssä kunhan sitä muistetaan varjella joltakin vaaralta.

Sotaa ei ole näköpiirissä, joten muuta epäpoliittista on keksittävä. Siispä Itämeri on pelastettava. Timo Soini on propellipäisten tohtoreidensa kanssa jo ilmoittautunut talkoisiin, Matti Vanhasen ja monen muun lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...