19.5.2009

Liberalismin uusi nousu


Sunnuntaina aamupäivällä kolmosen ratikka täyttyi rautatieaseman pysäkiltä lähtien aasialaisesta väestä. He jäivät kyydistä Tehtaankadulla, roomalaiskatolilaisten kirkolla, jonne monikulttuurista hartausväkeä oli kokoontunut niin paljon etteivät kaikki mahtuneet sisälle.

Kaikesta päätellen maan tunnetuimman katolilaisen Timo Soinin - Espoon Jesse Jacksonin - maine oli vetänyt heitä puoleensa.

Kävelin siitä rantakahvilaan lukemaan päivän lehtiä. Hbl kertoi Rkp:n juuttuneen poliittiseen suohon, josta nousemiseksi järjestetään lokakuussa strategiapalaveri. Liberalismin perinnöstä on syntymässä tuima taisto, arvelee rkp.

Onko kieli yhtä kuin ideologia, tai uskonto? kyselee rkp. Itsekriittisyydessään merkille pantavaa pohdintaa, joskaan ei taida ehtiä vaikuttaa näissä EU-vaaleissa.

-----------------------------------------------

1860-luvulla valmistunut katolinen kirkko, Pyhän Henrikin katedraali, palveli aluksi Helsingin varuskuntakirkkona Venäjän armeijassa palvelleita puolalaisia sotilaita mutta myös Suomeen tulleita katolisia kauppiaita ja taitelijoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...