26.9.2006

Maalaisia jymäytetään, jatk.

Kuten tiedetään, Suomea johdetaan virastoista käsin.
Byrokratian vuosisataisia, elitistisiä ajattelutapoja kuvaavat kabinettien puheenparret "kepu pettää aina", tai "demari ja idiootti ovat yhden ja saman ilmiön kaksi eri nimitystä".

Demokratian pelossa nopeat joutuvat syömään hitaat. Samaa ideologiaa toteutettiin MTK:n uutta puheenjohtajaa etsittäessä. Konsultin avulla lopulta löytyi MTK:n omasta toimistosta Kymenmaalla kasvanut ruotsinkielinen, nykyisin Lohjalla asuva suurtilallinen, joka vastustaa henkeen je vereen EU:n vaatimuksia maataloustukien saajien nimien julkistamisesta.
Konsulttitalouden tunnetuin tapaus lienee valtion ostama investointipankki Mandatum. Kaupanpäällisenä Postipankki sai Björn Wahlroosin, mitä transaktiota ministeri Suvi-Anne Siimes sanoi älyllisen kapasiteetin hankkimiseksi valtion yritystoiminnan käyttöön.
Savolainen maalaisisäni varoitteli lapsiaan ajattelutavasta, jonka mukaan se mikä on minun, on minun; mutta se mikä on sinun, sitä haluan minäkin olla yhdessä kehittämässä ja jakamassa. Sitä ajattelutapaa hän kutsui kommunismiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...