4.9.2006

Aika raaka työnantaja

Ei isää enää kannata etsiä, edes suomenkielisten.
2000 vuotta riittää. Isä on löytynyt. Nimensä on yhdellä Kullervo, toisella Samuli: jokainen lihaa ja verta; tuntevia ihmisiä eivätkä mitään satusuomalaisia, myyttejä.
Omien juuriensa tunnistaminen -sen myöntäminen että ihmiset osasivat elää ihmisiksi jo kauan ennen meitä, jopa ennen Kustaa Vaasaa -eikö siinä olekin sivistyksemme kestävä perusta?
Ei raamattu ole huuhaata. Sitä vaan pitää lukea niinkuin on järkevää yleensäkin suhtautua ihmiskäden tuotoksiin. Ei siinä mitään sen suurempaa pyhyyttä ole.
Iso Kirjan yksi perusjuoni on panna pieni ihminen etsimään ihmisjärjen yläpuolista suurta ohjaajaa.Olisi sinänsä hupaisaa jos jostakin vielä löytyisi kulttuuri jossa johtavat poliitikot jatkavat etsimistä, vaikka valtava joukko Hänen asiamiehiään on mennyt hänen luokseen -kuten me kaikki aikanamme menemme- lähettämättä sieltä pienintäkään todistetta hänen olemassaolostaan; ei kirjeenä, ei pullopostina, ei e-mailina eikä blogina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...