6.8.2006

Maailma muuttuu, eskoseni

MTV3 on esitellyt 12 nuorta kaunotarta ehdolle vuoden Suomen Neidoksi.
Kíinnostavaa kyllä, kukin on valinnut oman mietelauseensa; nuorison yleismaailmallisia tyyliin "carpe diem", "mikä ei tapa se vahvistaa", "vaikka läpi harmaan kiven" jne. Yksikään ei maininnut Koskenniemeä eikä Leinoa tai Saarikoskea, saati siniristilippua tai raamattua.
Ehkä nuorten asenne kuvastaa jonkinlaista
paradigman muutosta?
Valtaa pitävä sotakulttuurisukupolvi -Halonen, Lipponen, Vanhanen, Erkko ja jopa Erkki Tuomiojakin nettipäiväkirjassa esittämiensä kirjavinkkien perusteella- ovat ajatuksissaan kiinni sodissa ja konflikteissa, ikäänkuin suomalaista kulttuuria ei olisi olemassakaan ilman sodan ja veriuhrin ihannointia.
Mutta nyt ovat nörtit perustamassa uutta puoluetta!
PS.
Iisalmen Sanomat kertoo yläsavolaisten Mersu- ja BMW-autojen ostajien haluavan uusilta autoiltaan enemmän yksilöllisiä piirteitä: automaatttinen ilmastointi pitää tietysti olla ja monenlaisia lisävarusteita. Sekin kertoo massatuote suomalaisen ihmisen asenteiden olevan muuttumassa. Yhtä selvää on on että vastuulliset harmaaparrat heristelevät huolissaan etusormeaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...