17.1.2006

Sivistyneen määritelmä

Mistä EU syntyi? Vaclav Havel on puhunut kaikkein kehityneimmän ajattelun radikaalista kehittymisestä juutalaisten holocaustin seurauksena. "Valituista valituimpienkin" ainoa pelastus löytyy ihmisten välisestä yhteistyöstä.

Ns. taivaan mittakaavasta on siirrytty ihmisen mittakaavaan. Mutta mitä tällaisesta Stubb tai moni muukaan suomalainen älykkö ymmärtää?

Läntisessä ajattelussa intellektuelliksi sanotaan sellaista joka hyväksyy vain ihmisjärjellä perusteltuja vastauksia järjellisesti esitettyihin kysymyksiin.

Suomenkielisten erityispiirrre onkin että ei ole olemassa mitään suomenkielistä älymystöä. Eikä sitä koskaan ole ollutkaan.

Tämä vuosi 2006 juhlitaan Snellmania oman filosofian keksijänä, vaikka kuulumme EU:iin, mielestämme maailman parhaimpaan yhteisöön.

Jos EU:ssa joku keksisi väittää, että 5%:n marginaaliryhmän kieli pitää määrätä 95%:n viralliseksi kieleksi, hän joutuisi hullun kirjoihin. Meillä sellaista pöllöä sanotaan sivistyneeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...