14.3.2024

Narratiivi, kertomus

Entä jos seuraaviin vaaleihin käydäänkin kertomuksella - narratiivilla - idean EU:sta syntyneen sotien jälkeen Etelä-Euroopassa paikallisen omakielisyyden pohjalle: mitä kevyemmät ideologiset rakenteet ihmisillä on harteillaan, sitä tyytyväisempiä kansalaisia. Niin kuin Ruotsissa tai Italiassa?

Suomenkielessä esiintyy 1700- luvun perintönä käsite ”vuorineuvos/bergsråd”, jota ei ole muissa kielissa. Valtioneuvostason faktantarkastajia päätoimittajien on pelkääminen. Maata johdetaan kartanonherran feodaaliasenteilla, soveltaen positiivista syrjintää, kunnes pomot itse pakenevat pillupoliiseja Sveitsiin heti kun eläkkeelle pääsevät.

Mäntyniemen valtiofilosofin taloa rempataan kuudella € - millillä ja pihaan tilataan panssaroitu mersu, vaikka ollaan kaikki niin kansan filosofeja että, pl. Moskova.

Helmet-kirjastoissa vietetään huhtikuussa mystiikka-viikkoja. Sumuista, taitaa olla vaalit tulossa. 

Kaivataan kansankielistä Noopelia, kerrottaisiin EU:n synnyn sisältävän anteesiksiannon Marxin väkivallasta, ml. Italian pääministeri Aldo Moron murha, vaikka jälkijunassa uhotaan ettei mitään armoa kenellekään..

Niklas Herlin nousi kuin Navalnyi julkiseen kapinaan sitä vastaan ettei muka olisi kehitysvammaisena kykenevä ajattelemaan suvun perinnönjakoa.

Kun Niklas Herlinin muistoa kunnioitetaan, ymmärretään ajatusten syntyvän ihmisaivoissa korvien, eikä haarojen saati hampaiden välissä, mikä kylläkin voi tuntua vaikealta tietyn aististen miesnaisten juontamassa valtamediassa, jossa Riikka voi purra suomalaisia miehiä joita on kuultu kutsuttavan palvelukseen hyötyelukoiksi.

Jussi Halla-aho kävi tapaamassa prinsessa Victoriaa Tukholmassa.

Tästä kaikesta, voisi syntyä "narratiivi",  tuo kaivattu noopeli.

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...