8.2.2024

Lähtökuopista ylöspäin

- - Tehkää kuten puut: vaihtakaa lehdet, mutta säilyttäkää juuret. Vaihtakaa ideoitanne, mutta säilyttäkää periaatteenne.  -Victor Hugo

Entä jos seuraaviin vaaleihin käydäänkin kertomuksella - narratiivilla - idean EU:sta syntyneen sotien jälkeen Etelä-Euroopassa paikallisen omakielisyyden pohjalle: mitä kevyemmät ideologiset rakenteet ihmisillä on harteillaan, sitä tyytyväisempiä kansalaisia. Niin kuin Ruotsissa tai Italiassa?

Juuri kun perussuomalaiset ovat mieltäneet uusilta hallituskavereiltaan rahalle miltei ainoaksi hyväksyttäväksi tehtäväksi kasvattaa omistajien omaisuuspalloja! 

Puhuvatkin isänmaasta. Niin kuin rikollinen olisi palannut rikospaikalle, talousosaaja työnsi päänsä julkisuuteen kehaisten slaavilaisen filosofian osaajia suomalaisen politiikan uustaitajina, tuskin tarkoittaen yksinomaan Jussi Halla-ahoa alkukristittyjen kommunismin tuotteena.

Mistä tietää mitä on vapaus, jos ei ole ollut vapaa?

Niin silloin Mauno Koiviston aikana kuin nytkin kulttuurihegemonia kerää voitot samoihin taskuihin.  Lulu Ranne kuiskailee nuotit Riikka Pur...