24.1.2022

Kulttuurihegemonian kimpussa (lat.fasces = kimppuja)

Italialainen evp. kenraali Mario Arpino ennakoi, että nykyisen kriisin lopuksi Ukraina liittyy Euroopan unioniin, mutta ei ainakaan tässä vaiheessa Natoon.

”Nato-liittoumalla tulee ennemmin tai myöhemmin olemaan useita ei-pohjoismaisia pääsihteereitä, ja se alkaa ymmärtää, että kylmä sota Neuvostoliiton kanssa on ollut ohi jo kolmekymmentä vuotta ja että nykyään on muita asioita mietittävänä. Mitä tulee Naton itälaajentumiseen, odotan, että Nato ja Yhdysvallat päätyvät yhdessä myöntämään, että se on jo saatu päätökseen, että pidemmälle itään meneminen ei ole järkevää”, hän ennustaa.

- Suomenruotsalainen kulttuurimesenaatti Amos Anderson viihtyi sangen hyvin 1920-30 luvun Italian ilmapiirissä, mutta tiettävästi ei löydy ainoatakaan tutkimusta suomenkielellä minkälaisia verkostoja hän siellä kutoi, vaikka osti keskellä Roomaa sijaitsevan Villa Lanten, jonka sitten lähjoitti Suomen valtiolle kulttuurikeskukseksi.

- Isänmaan rajalle asetamme lipun. Tästä lähtien kasvatamme kielellä, lailla, ja kulttuurilla. -Mussolini

Perustuslakien uudistusten jarruttajat Martin Scheinin ja Alexander Stubb esiintyvät professoritasoisina Italian asiantuntijoina, mutta minkälaisen Italian? Eivät ainakaan kommentoi Amos Andersonin tekemisiä.

the Bolzano Victory Monument is a striking arch made of white marble, with columns sculpted to resemble fasces, the bundle of sticks that symbolised the fascist movement. Along it an inscription in Latin reads: "Here at the border of the fatherland set down the banner. From this point on we educated the others with language, law and culture." 

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...