21.2.2020

En gång kamrat, alltid kamrat. Kerran kaveri Strömsössä, aina kaveri Strömsössä

Entä jos maalaislähtöinen K esittäisi tulkinnan Paavo Väyrysen puoluekiemuroiden syntyneen yläpuolelta ohjattuina tarkoituksena saada K vedettyä mukaan Kansalaispuolueeseen kirjassaan “Rooma opettaa” 2015 esittämien provokaatioiden vuoksi? Olihan Väyrynen järkyttynyt saatuaan puolueeseensa uusnatseja.

K oli väittänyt sanan ”natsionalismi” olevan johdettavissa sanasta ”nation, natsa”, ja että kaikkien totalitarismien äidiksi sanottu Platonin kolmijakoinen ihanneyhteiskunta, jossa 1) filosofit ajattelevat, 2) sotilaat turvaavat heille työrauhan, ja 3) rahvas tuottaa elintarvikkeita, näyttää hämmentävän hyvin toteutuneen Suomessa.

--------------

Filosofinen ajattelija käyttäytyy kuin omistaisi itseään suuremman ilmatilan kulttuurin omistajana. Hän puhuu joukkoistamisesta perustaessaan puolueen kutsuen sitä Liikkeeksi tulevaisuuteen. Pohjimmiltaan kyse on uusitusta versiosta perinteisestä seurakunta-ajattelusta jossa kansa kootaan yhteen, mutta vain yksi tulkitsee sitä ylös- ja ulospäin.

Kateutta, sanoisin kaunistelematta. Demokratiassa kaikki eivät ole perimmältään demokraatteja, vaan aina löytyy sellaisia jotka haluavat olla valituista valituimpia.

Italialaiset haukkuvat demareita kollaboraattoreiksi sotien jälkeisten kokemustensa pohjalta, jolloin maassa vielä oli kristillisdemokraattinen puolue maireailmeisille flirttailukaveriksi.

Strömsö toimii Suomen ulkopolitiikan (Paavo Väyrynen, Erkki Tuomioja, Tarja Halonen, Timo Soini ym) maireailmeisten kynkkäkaverina.

2015:

- Timo Soini pääsi unelmiensa työhön ulkoministeriksi opposititoon joutuneiden demareiden "huudellessa hätäänsä niin, että taivaaseen kuului".
- Erkki Tuomioja sai johdettavakseen Helsingin yliopiston suojiin perustetun Historioitsijat ilman rajoja- yhdistyksen. Hän on käynyt esittelemässä sen ideaa ainakin Delhissä, Roomassa, Moskovassa, New Yorkissa ja Tokiossa. Ei ole tietoa miten ajatus ensimmäisenä valmiiksi historiansa saaneesta Suomi-Finlandista on otettu vastaan. 

Meillä on unelma

Suuri mielenosoitus järjestettiin heinäkuun lopulla 2015 Kansalaistorilla vastustamaan kansanedustaja Olli Immosen vaatimusta sulkea rajat maahanmuuttajilta. Pekka Vennamo ja Erkki Tuomioja lietsoivat liekkeihin tapahtuman johon Johanna Sumuvuori oli kerännyt parissa päivässä 15 000 ihmistä. Sauli Niinistön ja Juha Sipilän terveiset luettiin

2017:

-Tarja Halonen aloitti Helsingin yliopiston hallituksen puheenjohtajana.
-Timo Soini ei jatkanut perussuomalaisten pj:na, Jussi Halla-aho valittiin. Soini kävi ulkoministerinä USA:ssa ihastelemassa tosirikkaiden viehätysvoimaa.  Juha Sipilä pyörähti lentokoneellaan Naantalin helikopteriperspektiivissa.

Faktantarkastajien jäljillä

Herätys nukkuville on tullut! Suomi on sivistystä jossa miesihmisiä pidetään hengissä kun sotaa pukkaa pysyvä tilaus liikuttaa kansaa täyttä...