1.10.2019

Kaikki selviää ihmisjärjellä aikanaan


Ostian rannalla kirjailijakahvila tänään

“Mielesi muotoutuu siihen, mitä usein ajattelet, sillä ihmishenki on värjätty sellaisilla vaikutelmilla”
Marcus Aurelius

Näin on, valikoivasti toki. US-blogissa olen huomannut saaneeni "sielunpaimeneksi" iltakoulua käyneen, mielenterveystyön kursseille osallistuneen puoliranskalaisen savolaisnaisen vetämään mielen syövereihin sisällisodan tuskia kärsimään, mistä tietysti olen päättäväisesti kieltäytynyt, sillä vaikka hänen sukua oli sotaan punaisissa osallistunut, minun ei, mutta siitä huolimatta minut lupaani kysymättä leimattiin "juutalaiseksi" yo-lakki päässä valtakunnallisen demarilehden etusivun poikana..

Mielenterveysopettaja on ollut Kirkkohallituksen palveluksessa, samassa kuin Annika Saarikko ja Katri Kulmuni, kaksi Paavo Väyrysen avustajaa.

Työpaikkakiusattujen ulkopolitiikkaa

Yksi sodanjälkeisen ajan pitkäaikaisemmista ulkoministereistä Paavo Väyrynen on joutunut aivan kohtuuttomasti viime vuosina kärsimään isoisänsä kuulumisesta 100-vuotta sitten Kemin seudun punakaartilaisten riveihin. Erkki Tuomiojan osa ei ole ollut paljon häävempi kiertää maailmalla Historioitsijat ilman rajoja HIR yhdistyksen vientipäällikkönä markkinoimassa sisällissodan luomaa SF-mallia josta kukaan ei ole kiinnostunut, vaan kaikkialla halutaan yhden totuuden sijaan rakentaa omia totuuksia paikalliselta pohjalta. Unelmatyöhönsä ulkoministerinä päässyt Timo Soini sentään luuli  pelastuneensa ilkeiltyään oppositioon joutuneita taivaalle huutelijoiksi. "Keep knocking"  hän kehotti käytyään USA:ssa näkemässä tosirikkaita. Heissä oli sitten karismaa! Mielenterveyspalvelut tasoittelivat Touko Aallon pois Pekka Haaviston tieltä Soinin seuraajaksi. Samoista parin kuukauden palveluista nauttinut Hussein Al-Taee on luvannut oppia vuodessa sujuvasti ruotsia koska se kuuluu hänen pelastuneeseen identiteettiinsä.

Matti Putkonen nostetaan aina paikalle, nuorempana Metsä-Serlan pääluottamusmies.
Kaikki metsissä, eikä mitään ilman metsiä, kaikki metsien puolesta!

Tiesin Matti Putkosen snk-ajoilta ulkonäöltä -70 luvun lopulla. En ole koskaan ollut puheissa hänen kanssaan. 

Eikö Marx pitäisikin kirjoittaa uudestaan? Työväen eliittivalta ei toteutunut kieltämällä kommunismissa yksityisomistus, mutta eliitin valta voikin näköjään toteutua ”kulmunismissa johtokuntatasolla” kieli- ja veri on vettä sakeampaa periaatteella. (Liike Nyt). Kaikki kun eivät haluakaan olla demokraatteja, vaan jotkut aina valituista valituimpia ajattelijoita ajattelemassa toisten puolesta.

Aina on tuntunut siltä kuin Putkosta nostettaisiin vierestäni! Näin nostaja tulee näkyväksi.

"Rooma opettaa" kirjaa kävin täällä Italiassa luomassa yhdeksällä matkalla vuosina 2011-15 plus neljä kertaa Moskovassa. Uutta kirjaa varten tämä on 9.kerta, eikä yhtään Moskovassa, vaikka olisi kai pitänyt. Kaikki ei ole viisautta varsinkaan jos ei pidä yhteystietoja tallessa. Mutta olen pitänyt hotellien nimistä päiväkirjaa.

Koko ajan oppii uutta menneestäkin

Faktantarkastaja tiedottaa tänään Tytti Yli-Viikarin hakevan työtä Vaasasta. Hänet erotettiin valtion virasta johon eduskunta yleisistunnoss...