15.6.2019

Ajassa kiinni rumien naisten hallitsemassa vähemmistöjen paratiisissa

Näytti siltä kuin koko viime vuosi olisi valtiojohdon ja piispojen johdolla suomalaisia peloteltu naarassusivaaran uusiutumisella. Sisällissodan aikana kirjailija Ilmari Kianto vihasi punaisten naisten lisääntymistä. Hän oli sitä mieltä, että naarassudet pitää eliminoida, etteivät lisääntyisi. Juutalaisten lapset muodostivat myöhemmin Euroopassa samanlaisen uhan.

Itse olen käynyt melkoisen itsetutkiskelun läpi selvittääkseni miten olin nuorena maalaisena Hesassa tullut leimatuksi demariksi, ja päässyt siitä eroon opittuani työväenjärjestöissä päädytyn ensin Italiassa uusiin ajatuksiin kun oli ymmärretty fasistien käyttäneen työväestöä tosi likaisten töiden tekoon, itse suurnatsithan olivat perintöaatelisia ja muita raharikkaita vetelemässä naruja taustalla.

Suomessa jatkuu vanha meno, "ettei kasakka vie mitään joka on löyhästi kiinni".

Toki Italiaa on vaikea verrata Suomeen koska demarit olivat eri puolella sodassa. Meillä koivistolais-tannerilaisia pidetään ymmärrettävästi suurina sankareina, kun taas Italiassa demari on haukkumasana, koska monet olivat ryvettyneet "kollaboraattoreina" fasistien, ja siis myös Natsi-Saksan kanssa, oman kansan partisaaneja vastaan. Fasistien johtaja Benito Mussolini oli aikaisemmin toiminut kansainvälisesti tunnettuna nuordemarijohtajana.

Lisää narratiiviin

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...