6.11.2018

Miksi HS oli viikonloppuna sellainen kuin oli?

En löytänyt netistä hyvää kansankielistä katsausta McCarthyismistä, joten käänsin googlen avulla Wikipediasta (engl.):
"McCarthyn aikakaudella satoja amerikkalaisia syytettiin kommunisteiksi tai kommunististen sympatiaattoreiksi; heistä tuli aggressiivisten tutkimusten ja kyseenalaistusten kohteita hallituksen tai yksityisten teollisuuslaitosten paneeleissa, komiteoissa ja virastoissa. Tällaisten epäilyjen ensisijaisia kohteita olivat valtion työntekijät, viihdeteollisuusväki, tutkijat ja ammattiyhdistysaktivistit. 
Epäilyksiä uskottiin usein epäluotettavista tai kyseenalaisista todisteista huolimatta, ja henkilön todellisten tai oletettujen vasemmistoliittojen tai uskomusten aiheuttama uhka oli joskus liioiteltua. Monet ihmiset kärsivät työpaikkojen menetyksestä tai urakehityksen tuhoamisesta; jotkut vangittiin. Suurin osa näistä rangaistuksista johtui myöhemmin kumotuista oikeudenkäyntiä koskevista päätöksistä; laeista, jotka julistettiin myöhemmin perustuslain vastaisiksi; irtisanomiset syistä, jotka julistettiin laittomiksi tai toimimattomiksi, tai ylimääräisiksi oikeudellisiksi menettelyiksi epävirallisina mustalistoina, jotka myöhemmin yleisesti tuomittiin." 
USA:ssa 1940-luvun lopulla ja -50 alussa toteutettu vainopolitiikka tunnetaan senaaattori Joseph McCarthyn nimellä.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...