19.9.2017

Ei ihan kuin Strömsössä

Ei sujunut päätoimittajan palstalla kuten Strömsössä, kun esitin, että pohdittaisiin miten kokoomuksesta on tullut valtionhoitajapuolue.
Eräällä toisella palstalla arveltiin valtionhoitajuuden seuraavan Juhana Vartiaisen asemaa puoluekentässä: pitää aina turvata päältä ruotsalaisen asia Suomessa.
Uuden Suomen sloganiksi sopisi Sauli Niinistön toteamus samasta asiasta: pitää olla luja hyvän puolesta, ei yksin pahaa vastaan.
Kommunismin aikaan tsekkoslovakialainen kirjailija Milan Kundera kirjoitti kulttuurin sivistystasoa voitavan arvioida sen mukaan miten hyvin ihmisarvo näyttää tavallisten kansalaisten silmissä toteutuvan yhteiskunnan ns. vastuuhenkilöiden kohdalla.
Miten Ilkka Kanervan ja Anneli Jäätteenmäen kohdalla on käynyt? Sen pohtimisessa voisi tosin toimittajan näpit helposti kärähtää, kutsuttiinpa häntä Aamulehdessä millä tittelillä hyvänsä.

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...