1.8.2017

Tarja Halonen on kuvattu julisteisiin katujen kerjäläiseksi viitoittamassa tietä tulevaisuuteen.

Luin Facebookista erään sähköasentajan luonnoksen omaksi tarinakseen. Näitä esiintyy nyt eri puolilla yhteisen tarinan, Seppo Heikinheimon jumalaksi kutsuman, pirstouduttua läntisen ihmisen omiksi tarinoiksi.


Jos hän ei pelastanut juutalaisia - valituista valituimpia - niin kannattaako luottaa, että pelastaisi suomalaiset pitkäaikaistyöttömät?


Yhteiseksi kokemukseksi muodostuu yhteinen kieli, Suomessa suomenkieli, Strömsössä heidän kieli jne. Yksi modernin ajan suurista oivalluksista on kuulemma ollut huomata kielten olevan opittavissa, muidenkin kuin Alexander Stubb'n. Yksikielistenkin jälkeläiset opiskelevat raivokkaasti englantia tullakseen hyviksi NHL-kiekkoilijoiksi tai formulakuskeiksi.


Kaikki haluavat kokea olevansa hyväksyttyjä kansainvälisiä sellaisenaan, nekin joilla ei ole halua, voimaa eikä tarvetta pyrkiä julkisuuden valokeilaan.


Joku kommentaattori US-blogeissa totesi osuvasti Suomen olevan ihmemaa jossa yksi lehtitalo Sanoma Oy on voinut julistaa sodan Venäjää vastaan.

Nyt kannattaa pysyä kelkassa someväen kokiessa voimaantumisen tunnetta. Voimme saada vuoret järkkymään ja kalliot halkeilemaan, sen viime päivät ovat osoittaneet. Jokainen on filosofi - omalla tavallaan.

Ne, jotka HS:n toimituspolitiikasta päättävät, ovat kasvaneet  kalustetuissa huoneissa oppien käyttämään veistä ja haarukkaa. He arvostavat osinkoja oranssikahvaisten puukkojen, kirveiden ja saksien valmistamisesta kauppojen hyllyille. Retkut tarvitsevat niitä keskinäisissä kriisinhallintatilanteissa.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...