24.6.2017

Suuttumukseni tulvii ylitsesiHankenin kasvatti Hjallis Harkimo piikitteli Savon Sanomien kolumnissaan Petteri Orpoa, joka on ilahtunut hallituksen työn keventymisestä persujen pudottua kyydistä.

Harkimo ei maininnut bolshevikkien alkuaikoinaan lisänneen vauhtia vallankumouksen rattaisiin tiputtaakseen sontakokkareet kärryn pyöristä, eikä natsien toteuttaneen itsepuhdistuksia omissa kaadereissaan valikoidessaan rautanyrkkejä kaikkein vaativimpiin tuhotöihin.

Hänelle kuitenkin "tattista" savolaisten valistamisesta. Siihen hän katsoo olevansa velvollinen nostaessaan osinkoja Sorsakoskella 1800-luvulla kukoistaneen Hackman-suvun perillisenä.

"Vastatattiksena" Harkimolle voisi kertoa monen juutalaisen (Kapo) kyenneen holocaustin äärimmäisen ankarissa oloissa kääntymään palvelemaan kiusaajaansa. Puhutaan ihmisluonteen paljastumisesta. Yksilöä ei pitäisi panna liian ahtaaseen paikkaan, sillä hän voi päätyä tekemään uskomattomia kauheuksia, jos on jauhettu pakkoa, että on pakko. Olipa kristitty tai juutalainen. En tiedä istuuko Harkimo perustuslakivaliokunnassa.

Missä mielipidevalta lymyää, sen voi tänäänkin päätellä siitä missä vartiaista ja apusta vartiaksi tarvitaan.

Näitäkin ison kirjan säkeitä kannattaa silloin tällöin kerrata:
Minun suuttumukseni tulvii ylitsesi, minä tyhjennän kaiken vihani sinuun. Minä tuomitsen sinut vaelluksesi mukaan, käännän iljettävät tekosi sinua itseäsi vastaan.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...