14.9.2016

Joulupukki poliitikkona

Läntisen ajattelun kehdoksi Italiaa näkee sanottavan. Mitä siellä tänään, sitä ajan myötä muuallakin; sekä hyvässä että pahassa.

Minuun teki suuren vaikutuksen tutustuminen Vaclav Havelin tekstien kautta ns. eurokommunismiin: rohkeiden italialaisten pesäeroon Moskovan komennosta. Marxin pakkoideologian sijaan löydettiin kulttuurien paikallisuus. Sillä aikaa kulttuuriälyköt oli täällä ohjattu jonottamaan Tamminiemen leikkimökille (Olipas siellä muitakin kuin julkivasemmistolaisia, mm. Pekka Herlin ja Jaakko Lassila).

Huomattiin myös, että juutalaisten hävittäminen maanpäältä oli annettu ns. Sanassa tehtäväksi aina Kristuksen ristiinnaulitsemiseen syyllisten rankaisemisesta saakka.

Niin romahtivat ideologiat, sekä kommunismi että fasismi. Mukana meni myös Paavin auktoriteetti, joka tämän päivän Italian politiikassa lienee verrattavissa Joulupukin asemaan Suomessa.

http://niklasherlin.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/222647-pitaako-kekkosesta-kirjoittaa#new

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...