16.5.2016

Historiaa ilman rajojaHS:n "presidenttitoimittaja" Eeva Palojärven haastattelema Jan Vapaavuori sanoo kokevansa kokoomuksessa kuohuntaa.


Eeva oli mukana samassa Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan valtuuskunnassa Moskovassa 1975 kuin minäkin.


Olen sattumalta taas Roomassa, josta tuli minulle tärkeä paikka ollessani täällä YK:n toimessa kaksi vuotta -80 luvun alussa, vähän samaan tapaan kuin Vapaavuori on nyt Luxemburgissa, joskin minä "väärän ystävän" käteen turvanneena? Olin näet Moskovassa retkahtanut hyvin kauniiseen moskovalaiseen opiskelijatyttöön. Jo silloin oli varoteltu rakastumasta venäläiseen.


Eeva kävi minua Roomassa moikkaamassa suomalaisen median kymmenhenkisessä joukossa, jolloin minua haastateltiin Yle:n päivän peiliin asiasta, josta en mitään tiennyt, mutta kunhan saatiin kiusata, vaikka luulin kerättävän johonkin tausta-aineistoa.


Monesta muustakin seikasta, miksi en viihdy Suomessa, kirjoitan kirjassani Rooma opettaa.


Ulkoministeri Timo Soinin esitettyä uskontunnustuksen USA:lle, on kysytty, mistä kirjaani on saatavana? Vastaan, että sitä saa painettuna esim. Suomalaisesta kirjakaupasta sekä e-kirjana Google Playsta ja AppleStoresta.Paavo Väyrynen on saanut HS:ssa huomiota uuden puolueensa synnytyskivuille niin paljon että voisi luulla hänen olevan pyrkimässä USA:n presidentiksi. Mm. lehden politiikan päätoimittaja Marko Junkkari haastatteli Väyrystä Hesarin tv:ssä hänen soveltamasta Aristoteles'n teoriasta.


Kirjoitan Rooma opettaa -kirjassa epäilyksestä, että kaikkien totalitarismien slogan "tarkoitus pyhittää keinot" on hämmentävän hyvin toteutunut Suomessa siten kuin Platon oli hahmotellut antiikin kolmijakoisessa ihannevaltiossa: 1) filosofit ajattelevat 2) sotilaat hoitavat turvapalvelut 3) rahvas tuottaa ruokaa.


Nythän Timo Soini näyttää nousseen rahvaan parista turvamiesten joukkoon.Toisin kuin naapureillaan, Suomella on täydellisen onnistunut historia. Mitä maakuntien naisilla olisikaan aihetta myhäillä, jos eivät äitinsä olisi olleet lottina?


Jos tänään herrasmies nostaa hattua pihapiiriin muuttaneelle kauniille venakolle, seurakunnan sielunpaimen saa siitä tiedon viikonlopun messuun mennessä.


http://pasisillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216842-tarvitsemme-vahvemman-eliitin#comments

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...