1.2.2016

Tolkun ihmisten Ylä-Savo

Jos meillä olisi enemmän itsetuntoisia juutalaisia, olisi meidän muidenkin helpompi rehvastella tiedoilla siitä mihin kaikkeen läntiset reijot ja heikit ovat kyenneet saadakseen kuulla karvaisten käsien taputuksia päänsä yläpuolelta.


Toinen puolikin selviäisi, siis ettei heidänkään ajattelustaan mitään eritystä pyhyyttä ole jäljellä. Sen olen oppinut kantapään kautta erään hyvin tunnetun mediapersoonan pyrkiessä kävelemään perässäni koska yo-keväällä -72 Demarien valtakunnallinen lehti oli omin luvin laittanut kuvani etusivulleen.


 Ylä- Savossa lapsuuteni viettäneenä en muista kaivanneeni kyläläisten katupartiointia, enkä muita pillupoliiseja vaikka niitähän Suomessa aina riittää, vaan tyydyimme valtion pollareihin.


Valtionjohdon myöntämässä yläsavolaisuuden arvonnousussa voi nähdä uudestisyntymisen ihmeen piirteitä. Niitä ehti myös Paavo Väyrynen esittelemään, ja nyt uusimpana Anne Berner pitäessään junavuoroja hengissä.


Uudestisyntyminen onkin läntisen ajattelun mahdollistama uusi alku. Asioita alkaa katsomaan uudella tavalla luottaen omien aistien välittämiin havaintoihin. Ihminen ei pidä siitä että häntä pidetään tyhmänä, että kaikkea ei kerrota.


Paikallislehdistä on saatu lukea nuoresta afgaanipakolaisnaisesta joka on Sonkajärvellä oppinut parissa vuodessa kieltä niin hyvin että malttamattomana odottelee uusia tulokkaita opastettavakseen.


Kyllähän se on melkoinen kulttuurimuutos paikalliselle väelle jota on näihin aikoihin saakka valmisteltu antamaan ainoan poikansa kirkonmäen sankarihautojen kumpuihin.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...