15.2.2016

Ihminen on kaikki


Heikki Hiilamo edustaa perinteistä läntistä ajattelua jonka sydän sykkii omistaja-arvon kasvattamiselle ja pitää köyhät huutamassa pihalla, niin että "kuuluu taivaaseen asti".

Pyrkiessään hallitukseen Timo Soini tapaili modernimpaa, ihmisarvon ensisijaisuutta korostavaa diskurssia, joka on syntynyt läntisen ajattelun itsekritiikistä, eikä luota taivaalle huuteluun sen jälkeen kun kukaan ei pelastanut juutalaisiakaan, mutta hallituksessa Soini on palannut osoittamaan nöyrää kiitollisuutta taivaalle joka oli Senaatintorin porttikongissa kuullut hänen salaisimmat toiveensa päästä ulkoministeriksi.

Olli Ainolan Iltalehdessä sdp:n johtajakandidaatiksi esittelemä Timo Harakka edustaa perinteistä "talous on tervettä" ajattelua, so. isänmaallista kommunismia johtokuntatasolla. Hän on kertonut saaneensa varhaislapsuudessaan hyvin vahvoja vaikutteita taivaisiin huutelun voitollisuudesta loppupeleissä.

Mitä enemmän luotamme ihmisjärkeen ja omien aistiemme havaintoihin, sitä paremmaksi poliittinen keskustelu kehittyy. Ihminen on kaikki.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...