9.9.2015

Professori Vihavaisella

Itse asiassa strömsöläinen järjestelmä ei ole lähtökohtaisesti paha. Se todella pyrkii parhaansa mukaan rakentamaan parempaa yhteiskuntaa, se kannattaa rauhanomaista kilpailua ainakin propagandassaan ja sen piirissä asuvat ihmiset ovat useassa tapauksessa aivan verrattoman sympaattisia ja hyviä ihmisiä.

Katsokaapa vaikka siellä yliopistolla kansleri Wilhelmssonia, tai miksei yhtä hyvin keskeistä mediavaikuttaja Mikael Jungneria! Tiettävästi kumpainenkin on esiintynyt jonkin sortin vasemmistolaisena.

Sodat todellakin seuraavat uskontoja, mutta EU oli lähtökohtaisesti perustettu maalliseksi yhteisöksi, jonka alueellisuus pohjautuu uskonnon sijaan lähinnä paikallisiin kieliin. Tätä on sanottu historialliseksi kompromissiksi. Aina ennen kuninkaat ja uskonto olivat nujertaneet kansaa. Niinpä maallinen Ruotsi uskaltaa toivottaa islamilaisia sopeutumaan ruotsinkieliseen maahan, eikä varsinaisia uskonsotia siellä näy syntyneen. Kaarle Kuningas joutuukin puhumaan politiikka Ruotsin sijaan Suomessa, viimeksi Lappeenrannassa.

-----------------
CNN:n uutisten mukaan länsi saa nyt niittää mitä on kylvänyt: nuoret pakolaismiehet eivät tule Eurooppaan koraani, vaan älypuhelin kädessään ja Facebook tärkeimpänä kompassina sosiaalisessa mediassa.

Connecting people, indeed.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...