29.9.2015

Kalliolle, ei hiekalle


Huppupäiden päästöt paljastavat P-maan statuksen hiekalle rakennetuksi kuin VW. Pakolaiset muuttavat sitä yhtä paljon kuin Finlayson ja Hartwall 1800-luvulla.

On pakko katsoa tulevaa uusin silmin luottaen omien aistien välittämiin havaintoihin vanhojen tekstien ja säädösten sijaan, jotka ovat syntyneet täysin erilaisissa olosuhteissa vastauksena silloisiin ongelmiin.

Muutettuaan Pohjanmaalta Sipooseen häkäpönttöautoilija vaihtoi sähkö-Teslaan, mutta se näyttää olevan vain silmänkääntötemppu.


Työllistymistä vauhdittaisi kummasti jos tulijat saisivat kannustimia kuten 1800-luvun maahanmuuttajat saivat Venäjän tsaarin aikana jolloin valtio määrätietoisesti houkutteli heitä investoimaan sekä verohelpotuksilla että ohjaamalla saatavilla olevan edullisen naistyövoiman luo kuten "kutojajennyjä" Tampereella työllistänyt skotti Finlayson.
Tekstiiliteollisuuden tarvitsema raakapuuvillaa tuotiin Venäjän toiselta laidalta, Ukrainasta ja vieläkin kauempaa Uzbekistanista.
Voi olla että Puhemies Lohelalle kuiskutteleva Jusula on saanut Porvoon Hiippakunnalta ohjeet puhua ymmärtäväisesti samojen Perheyrittäjien verohelpotusten puolesta. Niin ne ajat muuttuvat.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...