18.5.2015

Johtokuntatason kommunisteja

Kommentointia Timo Vihavaisen blogissa:

Kun on kierretty muutakin kuin Senaatintoria, on Väinö Linna jäänyt perin tuntemattomaksi, mutta olettaisin hänen tuotantoaan arvostettavan yksinkertaisten valmentamisessa tykinruoaksi.

Esson baarilla on sanottu Suomen kansan saavan asettaa ehdokkaita, joista johtokuntatason kommunistit sitten valitsevat. Näin syntyi politiikan uusi raskassarjalainen Anne Berner, ajatushautomo Liberan aktiivi, joka asetettiin ehdolle tavallisten maalaisten puolueen listoille viime tipassa tukkimaan uusia ajatuksia.

Totuuden sanotaan modernissa ajassa määrittyvän yksilöiden kokemusten kautta. Niinpä savolaiset, joista monet olvat tottuneet etelään muutettuaan asioimaan keskenään kerran vuodessa joulukortin kautta ja korkeintaan käymään lisäksi pakollisissa sukutapaamisissa kyräilemässä toisiaan,  ovat siirtymässä globalisaation aikakauteen kännykkäkuvauksen ja Facebookin intohimoisina ystävinä.

Muutos syvenee kun rohkaistumme kirjoittamaan omista kokemuksistamme, sen sijaan että saamme tyytyä lukemaan jokaviikkoisesta Miilusta sotaveteraanien kokemuksista. Meille avautuu uusien mahdollisuuksien demokraattisempi maailma.

Kehuttuani ruohonjuuritason savolaisten heräämistä tähän ainoaan elettävissä olevaan elämään, pitänee muistaa myös johtokuntatason kommunistien avainlapsia, joista Kuopiossa syntynyt tohtori Taneli Lahti on tosivaikuttajan hommassa johtaessaan Jyrki Kataisen ja Olli Rehnin apulaisen kokemuksella EU:n talouskomissaari Dombrovskisin kabinettia. Sieltä tuli yllättäen ja pyytämättä kesken hallitusneuvottelujen ennakkoilmoitus Suomen taloutta koskevasta shokkiraportista. Toinen kuopiolaislähtöinen Lahti, Ari etunimeltään, on päässyt "anneberneriksi" puristamaan hyvien veljien anteliaita kätösiä kerätessään lahjoituksia Guggenheim-museota vartea.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...