3.5.2015

Avoin kirje Arto Luukkaselle

Keskustelua US-blogissa:

Kuuleppas Savon poika Arto,

muistat varmaan juttelumme vaalikojullasi Sellon nurkalla. Arvelin elävämme suomenkielisen uskonpuhdistuksen odotuksessa. Sinulla taisi mennä kahvi väärään kurkkuun?

Nyt se on sitten tapahtunut, se reformaatio (teologian ylioppilas Timo Laaninen sekoilee evoluutiosta ja revoluutiosta). En siitä saa kunnia minä maallikko, etkä Sinä kirjanoppinut, vaan pikemmin juoksupoika Mikael Jungner.

Kyse on kuvien kaatamaisesta, kuten Luther tiesi. Jungner joutui häpäisemään rautahökötyksen Hakaniemessä, koska naapurikansan naisen kauneutta symbolisoivan patsaan tervaaminen ja höyhentäminen Eteläsatamassa olisi näyttänyt liian rivolta. Oivalsin tämän eilen, siis väärän patsaan uhraamisen.

Toivoisin ettei Jungneria poisteta julkisuudesta kuten Martti Manniselle kävi Anneli Jäätteenmäen tapauksen jälkeen tai Universtaan lehden toimittajille Pekka Matilaiselle ja Risto Jylhälle aikaisemmin. Jos kuullostaa keskiajalta, ei ihme.

kts. tiiivistelmä jota ennen oli tapahtunut monenlaista johtaen tuohon patsaan tervaamiseen syksyllä 1991:
http://ronkko.blogspot.fi/2013/06/presidenttifooru...

~~~~~

Ruotsalainen piispa Lennart Koskinen on kirjoittanut hauskasti läntisen kulttuurin kehittymisestä kaupunkirakenteen ilmentymänä. Keskustan muodostivat kirkko, koulu, kaupungintalo ja pankki torin ympärillä.

Helsingin uusi valtakeskus ryhmittyy Lasitalon tuntumaan; UPM, jokunen dataliikenteen valvontafirma. Eduskunta ja musiikkitalon hömppä sekä tuleva kirjasto.

Kaavailtu piruntorjunabunkkeri sopisi paremmin vanhaan maisemaan valtioneuvoston Eugen Schauman - siipeen.

~~~~~~

Kiviniemen aikaan valtiosihteeriksi löytyi "Il Capo" Kyyjärven kunnanjohtajasta. Siihen aikaan tosi miehet ja naiset kutsuttiin muutamaksi viikoksi maanpuolustuskursseille hyppimään työajalla puskissa ja hörppäämään pakista soppaa.

Mika Rossi siirtyi pian politiikasta isojen miesten puolelle Accenture-firmaan, joka kenties konsultoi mainitun piruntorjuntayksikön perustamista, eikä lainkaan huonoilla näytöillä, päätellen siitä että tällä hetkellä maan kaikki mediat käyvät Newsweek-lehden kimpppuun sen julkaistua parin "putinistin" mielipiteitä 900 000 reserviläiselle jaettavasta kirjeestä.

~~~~~~~~
Pitäisi ehkä "kettutarha" nostaa keskiöön ennen Lasitaloa, koska saivathan he oman balettinäytöksenkin, joskin puolet porukasta kettuili.

Kaikkea tällaista hän saa yhä Suomessa aikaan, vaikka ei ihmisen kanssa puhu, eikä kukaan ole häntä nähnyt, tuo halujen herra.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...