19.4.2015

Tärkeää on voittaa, tärkeämpää taistella

Kaikki kuntoon - linja on ennen muuta älyllisesti perusteltu valmius ja taipumus edistää isänmaan etua ainoalla oikealla tavalla. Siihen liittyy emotionaalinen puoli, joka lähinnä tarkoittaa moraalista tyydytystä ja ylemmyyttä sen johdosta, että on kyetty nousemaan juoksuhautoihin jääneiden eilispäivän miesten tasoa ylemmäs ja ymmärretään realiteetit. Siitä ja vain siitä kaikki viisaus alkaa ja saattaa alkaa. Asia on niin triviaali, ettei sen kieltäjiä voi kuin halveksia, ehkä joskus voidaan ymmärtävästi sääliä.
Kaikki kuntoon - liike ei kuitenkaan ole varsinainen uskonnollinen liike. Ehkä sitä saattaa jonkinlaisena kansalaisuskontona pitää ja sen oikeuden ja välttämättömyyden tunnustaminen on tietenkin politiikan piirissä eräänlainen Test Act, jonka suorittajat ainoastaan ovat kelvollisia kansakunnan palvelukseen poliittisella areenalla.

- em. teksti on Kekkosen aikaa käsittelevä ote professori Timo Vihavaisen analyysistä "Ajan henki ja suuntablogissaan viime joulukuun 21. päivältä. Oman älynväläykseni koin huomatessani analyysin pätevän myös tulevaan, kunhan muutin yhden ainoan sanan: "Kekkosen" tilalle "Kaikki kuntoon" ja aikamuoto tähän päivään. Otsikoksi laitoin Mussolinin aikaisen tunnuksen "Necessario vincere,  piu necessario combattere"

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...