6.3.2015

Kieli viedään jos se on löyhästi kiinni

Mikko Elon blogissa pohditaan presidenttiainesmiesten aiheita, ja sehän sopii vaikka Obaman suhde Israeliin kuohuttaakin juuri nyt USA:n politiikkaa Ukrainaa enemmän.

Paavo Väyrynen syyttää USA:n johtamaa "uutta Eurooppaa" Ukrainan kriisin lietsomisesta, mutta on ilokseen havainnut Hollanden yhdessä Merkelin kanssa löytäneen "Vanhan Euroopan" ikuisia arvoja pelastamaan Ukrainaa.

Jospa Paavo on oikeassa? Näyttäähän sinikeltaisia kravatteja käyttävien innokas kulttuurin vientipolitiikka Donbassiin joutuneen vaikeuksiin yksilön ihmisarvon ja vapausihanteiden herättyä henkiin myös EU:n italialaisen ulkoministeri Mogherinin toimissa.

Väyrynen lukee "uusiksi eurooppalaisiksi" Stubbin, Haglundin, Baltian maat ja ainakin Puolan.

Kulttuurin vientipäällikkö Tuomioja on saatu gallupissa suosituimmaksi ministeriksi, eikä liene sattumalta hallituksen vedellessä viimeisiä sauhuja - kestävällä pohjalla tulevaakin ajatellen. Ruotsi, Ruotsi, Ruotsi. Suomella on vain yksi turvallisuuspoliittinen ongelma: turvata ruotsin asema, ettei ryssä tule ja vie kieltä.


Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...