3.6.2012

Jos ja jos

Jos olisin joku opetusministeri, olisin viikolla Roomassa pohtinut miksi jokaisessa vähänkään arvoaan tuntevassa Italian taajamassa on Antonio Gramscin nimeä kantava katu tai tori? Selittyykö se gramscsilaisten politiikalla vastustaa fasistien yritystä pakottaa Firenzen kielestä kaikille yhteinen kieli? Nyt vain kuvasin Campo dei Fiorin vihanneksia.


----------------------------------------------------

Aika moni blogi nousee ehdolle Erkon perinnön jatkajana. Kenen olkapäähän Erkki Tuomioja turvaa halutessaan tietää mitä suomenkielinen kansa todella ajattelee? Kannuksen Kennedy on jo saanut virkavapaata Nokiasta.

Ihmisarvoajattelun merkittävä kehittäjä Antonio Gramsci väitti jokaisen yksilön olevan filosofi, joskaan jokaisella ei ole filosofin virkaa, mutta Suomessa sekin on järjestelykysymys.

Mentyään monta kertaa urallaan sinne mistä pallo oli juuri potkaistu pois, aikoo Esko Aho olla Harvardissa vihdoin oikeassa paikassa oikeaan aikaan vastaanottamassa maaliin johtavaa syöttöä.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...