4.12.2008

Raha voimauttaa

Kemppinen kysyy: Miksi Jeesus, jota monet uskonnottomatkin pitävät merkittävänä oivaltajana, oli niin tavattoman kiinnostunut köyhistä, eli heidän kanssaan, puhui ja saarnasi heille?


Sanoisin, että häntä pelättiin koska hän oli kiinnostunut jokaisen ihmisyksilön ainutkertaisesta ihmisarvosta, joka kuuluu sillekin joka minua kiusaa ja vainoaa.

Ihmisen aate on kaikkein väkevin aate.

Yhtäällä ihmisen ääntä rakennuksilta pelätään - ja toisaalla toivotaan, jälleen kerran. Tuskinpa muuten arvovaltainen ja laaja lähetystö olisi käynyt pyytämässä rakennusliiton johtaja Kyösti Suokasta ehdolle kesän 2009 Eu-vaaleihin jo viime keväänä. Piispat ja Etelärannan herrat pysyttelivät toki taustalla, mutta kuvassa ja hyvässä hengessä silti täysin rinnoin mukana.

Eduskunta on menestyksellä ulkoistanut omaa ajatteluaan etenkin Suomen Pankin valtuustolle. Sehän hallinnoi myös Sitraa ja Ulkopoliittista instituuttia. Yhdenkään tekemisiin ei kansanedustajilla ole nokan koputtamista, kulkivatpa kalsareissa tai ilman.

Nuo eduskunnan alaiset asiantuntijainstituutiot sitten puolestaan voimauttavat kansanedustajia, kuten Sitra viime eduskuntavaalien jälkeen kurssittaessaan uusia kansanedustajia Jumalan asemaan nostetun rahan pyhistä realiteeteista.

Oletettavasti samaa epäpoliiittisuutta suunnitellaan kabineteissa myös puolustusvoimien johtamiselle komentajan viran määräaikaistamisen kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...