14.4.2008

Pelimerkit pois pöydästä

Silloin kun Euroopan karttaa rukattiin uuteen kuosiin isolla sapelilla demagogien kulta-aikaan 1930-luvulla, poistettiin ministereitä sekä idässä että Saksassa mennen tullen "nuoruuden" tieltä valmisteltaessa lopullista tulevaisuuden ratkaisua.

Yksi käyttökelpoisista keinoista oli ihmisen häikäilemätön leimaaminen seksuaalisten taipumustensa perusteella, olivatpa ne todellisia tai keksittyjä.

Opimmeko siis historiasta mitään? Olemmehan sentään nähneet kuvia kesäisistä Jugend-juhlista tai stalinistitytöistä kukkaishuiveissaan.

Muistamme toki Jyrki Kataisen eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan pj:nä Puhemies Lipposelta saamat isälliset ohjeet, joiden lämpimyydestä sai osansa myös Paula Lehtomäki, toinen tulevaisuushahmo.

Muistamme myös ministeri Enestamin äkillisen ärtymyksen Jäätteenmäki-kriisin pitkittyessä: nyt saa jo riittää! Niin heitettiin iso remmi päälle ja parin viikon kuluttua Jouni Backman kumppaneineen ryntäili käytävillä lappusten kanssa ja kohta oli pääministeri vaihtunut.

Pelko. Se on mahtava voima.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koko ajan oppii uutta menneestäkin

Faktantarkastaja tiedottaa tänään Tytti Yli-Viikarin hakevan työtä Vaasasta. Hänet erotettiin valtion virasta johon eduskunta yleisistunnoss...