19.8.2006

Etnofestivaali Rutakolla

Sonkajärven taikayöhön tulee afrikkalaisvieraita. Kylälle saapuu viikon kuluttua perjantaina bussilastillinen Kajaanissa asuvia sudanilaisia.
Afrikkalaiset ovat tulleet Suomeen pakolaisina ja asuneet Kajaanissa vasta parisen vuotta, osa lyhyemmänkin aikaa ja kotouttaminen on käynnissä. Yksi ryhmä on juuri aloittanut peruskoulun kurssit Kainuun opistolla Mieslahdessa.
Idea monikulttuurisesta tapahtumasta syntyi alunperin Liisa Pirilän ja Afrikassa vierailleen Maria Hartikaisen keskusteluista.
– Opettajille ennen kaikkea suurkiitokset ajatuksen hienosta vastaanotosta, Pirilä ja Hartikainen sanovat.
Koululaisten työpajoissa on paljon mielenkiintoista ohjelmaa koko päivän ajan. Paraikaa koululaiset valmistavat näyttelyä Afrikka-teemalla, joka tulee tapahtuman aikaan esille Taitotalolle ja myöhemmin kirjastolle.
Koululla nähdään mm. sudanilainen häätanssiesitys ja pidetään luentoja sudanin kielestä ja uskonnosta. Vieraat puolestaan kertovat kokemuksiaan suomen kielen opiskeluistaan.
Työpajoissa tutustutaan sudanilaiseen ruokakulttuuriin, musiikkiin ja soittimiin, opetellaan sikäläisiä tansseja ja valmistetaan sudanilaisia asuja. Luvassa on myös hennamaalausta ja afrikkalaisten kampausten tekoa. Yksi ryhmän jäsenistä opettaa painia, toinen neuvoo, miten rakennetaan sudanilainen maja ja sänky.
Rutakon taikayö, perjantaina 25.8.klo 19.00-23.00, Sonkajärven Taitotalolla ja kirjastolla. Monikulttuuriset työpajat -tapahtuma Lyseotien koululla klo 9.00-15.00.

www.IisalmenSanomat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...