23.6.2014

Nomen est omen

Urbi et orbi, kaupunkilaisille ja maalaisille, Urpilaiselle ja Orpolle. Ei kukaan ole niin typerä kuin luku - ja kirjoitustaitoinen suomalainen, sillä hän ei ymmärrä kansallisen tietoisuutensa määrittyvän elämisestä Ilmestyskirjan pedon vieressä.

14.6.2014

Vapaus on väkevä voima

Pakko on paras muusa, kiteyttää Sanoman isopomo Antti Herlin kansallisen ideologian Kemppisen blogissa julkaistussa, ilmeisen merkittäväksi tarkoitetussa puheessa.
Olemme kuulleet, että Antti Herlin on hyvä yritysjohtaja , miksi hän ei keskittyisi siihen?

6.6.2014

Voimia venäläisille


Toivotaan voimia Venäjän demokraateille ettei joku oligarkki ala harrastaa poliittista ajattelemista kehittäen teorian enemmistöntyranniasta kaiken pahan alkuna ja juurena. Pian sielläkin presidentin vallanmerkeistä olisi jäljellä vain kaksi virka-asuntoa ja pääministeriä vaihdettaisiin säännönmukaisesti kesken vaalikauden pilliin viheltämällä.

4.6.2014

Itseoppinut harrastelija perintöaatelin rinnalla

Hei, mutta HS ei olekaan Pravda, vaan Beobachter, Kansan Tarkkailija!
Tomppeliaatu syytti juutalaisia, mutta täällä tiedetään paremmin: kaiken pahan alku on enemmistötyrannia, kuten investointipankkipiireissä sanotaan. Enemmistötyrannian torjunta vaatii kaiken päätöksenteon keskittämistä, ja politiikan vaikutusvallan väheksymistä.
Tänään on lehtipäivä niilläkin jotka eivät Kansan Tarkkailijaa yleensä seuraa. Mannerheimia juhlitaan ja Guggenheim-museon arkkitehtikilpailu julistetaan avatuksi.
Jokaisessa menestyvässä firmassa on yksi Ehrnrooth, sanottiin kun Kone sai uuden pääjohtajan. Guggenheim - säätiön hallituksessa on myös.
Mikäs ajattelija se Tomppeliaatu olikaan? Surkea itseoppinut harrastelija perintöaatelin rinnalla.

2.6.2014

Yksilö ennenkaikkea

"vähemmistön pitää suvaita enemmistöä", kyllä niin, mutta ennenkaikkea pitäisi arvioida jokaista yksilöä ainutkertaisena olentona. Yhdestä voi tulla hyvä kuulantyöntäjä, toisesta pikajuoksija, kolmannesta korkeushyppääjä, jne. opetti isäni kauan sitten Sonkajärvellä.
Saksalainen filosofi Hannah Arendt käytti osuvaa luonnehdintaa, kun hän selitti, että valtava pahuus ja tuhoavat joukkoliikkeet eivät tarvitse levitäkseen läpeensä pahoja ihmisiä vaan jokapäiväistä piittaamattomuutta ja kyseenalaistamatonta tottelemista. Arendtin mukaan paha kertyy ja kasvaa "pahuuden arkipäiväisyydestä".
Ilmiöstä saa viitteitä – kuten luonnehdinta antaa ymmärtääkin – jokapäiväisessä elämässä. Suomalaisille näyttää olevan vaikeaa puuttua, katkaista piittaamattomuus. On helpompaa katsoa muualle.

Kaahaus Espalla

  Presidentinlinnan kautta, Pohjois-Esplanadi 32:n katukäytävälle saakka mersu törmäytettiin. HS:n kuva tapahtumasta on epäselvä, mutta puna...