30.3.2018

Ei kukaan strategisesti ajatteleva halua itse aloittaa sotaa

Strateginen tavoite toteutuu jos vastapuoli saadaan ärsytettyä tekemään ratkaiseva virhe jonka korjaamiseksi "meidän" pitää osoittaa keskinäistä luottamusta.
Mikael Pentikäinen erotettiin HS:n päätoimittajan paikalta luottamuspulan vuoksi. Hänen veljensä Antti ei HS:n mukaan istu enää Tarja Halosen johtamassa Helsingin yliopiston hallituksessa . Antti Pentikäinen, joka toimii pääministeri Juha Sipilän neuvonantajana, on Perinteisten ja uskonnollisten johtajien verkoston palveluksessa New Yorkissa. Aikaisemmin hän oli Helsingissä Kirkon ulkomaanpalvelun virassa.
Veljesten isä-Juhan setä Vilho Pentikäisestä äskettäin julkaistun kirjan mukaan häntä pidetään Suomen historian pahamaineisimpana petturina loikattuaan 1930-luvulla Neuvostoliittoon ja sekaannuttuaan siellä naisjuttuihin! Hän oli silloin Suomen armeijan upseeri.
Näyttää siltä että keskeisiin asemiin turvallisuuspolitiikassa päästäkseen pitää löytää omasta kaapistaan luurankoja. Eikä koske yksin Antti Kaikkosta, Matti Vanhasta ja Ilkka Kanervaa. Sellaista "raakadataa" on valituista valituimpien helpompi käsitellä.

Ei tässä Lontoon myrkkytapauksessa olla vielä niin pitkällä että kyseltäisiin ollaanko sitoduttu sotaan kuten Irakgaten kohdalla? Silloinhan George W Bush hyökkäsi uskoen joukkotuhoaseiden olemassaoloon Husseinin hallussa tiedustelutietojen perusteella, mutta jotka sitten jälkeenpäin osoittautuivat keksityiksi jutuiksi?

Voiko sittenkään mikään olla varmaa? Kuopion piispa Jari Jolkkonen otti syyskuussa 2014 Sonkajärvellä pitämänsä veteraanijuhlan puheen johdannoksi presidentti Mauno Koiviston vuonna 1944 sotamiehenä kirjoittamat sanat: ”Tilanne tuntuu nyt raskaammalta kuin koskaan Suomen historiassa. Toivokaa parasta ja rukoilkaa puolestamme.”
-"Mikä on tilanne nyt Suomessa, Euroopassa ja maailmassa? jatkoi Jolkkonen. "Onko sotamies Mauno Koiviston huokaus 70 vuotta sitten saanut uutta ajankohtaisuutta?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti