16.4.2024

Faktantarkastajien jäljillä

Herätys nukkuville on tullut! Suomi on sivistystä jossa miesihmisiä pidetään hengissä kun sotaa pukkaa pysyvä tilaus liikuttaa kansaa täyttämään hallituksen liikuntatavoitteet.

Uskonnollisia teemoja pillupoliiseilla jauhatetaan, vaikka valta ratkaistaan rahanjaossa ruotsinkielen aseman säilyessä läpi vuosisatojen ”älykkäiden” äänenä. Missä uskonto, siellä sota ja kansan kusettaminen.

Markus Leikolan nimi jäi mieleen hänen osallistuttua yhdellä paksuimmista kirjoista sisällissodan 100-vuotismuistotalkoisiin. Pienintäkään kiveä ei jätetty kääntämättä. Nyt hän ilmoittaa ryhtyneensä Demokraatti-lehdessä kolumnistiksi ”koska politiikassa kaikki muuttuu” (sanomatta sanaa ”narratiivi”).

13.4.2024

Narratiiviin

Maalaiset hakemaan opiskelupaikkaa Hankenilta, elämme sivistysvaltiossa!

Kysymys ei saa enää olla siitä miten säilyttää niiden asenteita jotka katsoivat piippua pitkin ammuttaessa ihmisiä hautausmaan muurilla.

Suomi on sellainen sivistys jossa ihmisiä pidetään hengissä. Lopullinen ratkaisu herättäisi liikaa huomiota, muistaen mitä Euroopassa on koettu.

8.4.2024

Meloni haluaa kaiken mediavallan Italiassa

HS kirjoitti Suomen saaneen EU: n pyytämään Sauli Niinistöä kirjoittamaan maanosan pelastusohjelman.

La Repubblica,  joka on yksi johtavista lehdistä Italiassa, uutisoi pääministeri Melonin haluavan mediavaltaa Italiassa. " Pääministeri päätyy espanjalaiseen El Pais -sanomalehteen.  Daniel Verdún allekirjoittama artikkeli selittää ja rekonstruoi viestintävälineiden ohjaamiseen käytetyn strategian "monopolisoida kaikki mahdollinen tila".

Italian pääministeri "on pannut tämän merkille", kirjoittaa El Pais lauantain 6. huhtikuuta, "ensisijaisesti varmistanut julkisen tiedotusvälineiden ehdottoman hallinnan RAI:n tärkeillä muutoksilla".  Ja kommentoi, että "koskaan aikaisemmin hallituksella ei ole ollut kolmen pääverkoston lähes yksimielistä tukea"

https://www.repubblica.it/politica/2024/04/07/news/meloni_el_pais_rai_agi_telegionali_mass_media-422437733/?ref=RHLF-BG-P4-S3-T1

5.4.2024

Omakielinen on viisas, sanoo italialainen

Alkukristittyjen sanotaan kommunisteina näyttäneen tietä - keksimättä sosialismia tai Marxia, mutta puutarhayhteisöjä a la kommunal Grankulla. Putipuhdasta rahaa, joka ei siedä vivahdustakaan punaista.

Valituista valituimpia, juuri sitä he ovat, fillarikommunistit, Vatikaanin lapsi Timo Soini, sekä kaikki Hankenilta  ja jotkut alvar-aaltolaiset.

Kaikesta jää jälki, on siis hyvä kerrata mitä omistajan käden kosketuksesta on syntynyt, eiväthän maalaisetkaan enää vaikene pääkaupungissa, kuten eivät naisetkaan vaikka on kirjoitettu että nainen vaietkoon piireissä.

Kirjoittaminen on koettu keino siirtää kokemuksia nuoremmille. Sitä paitsi kaikkea perustellaan kirjoitetuilla teksteillä, vaikka olleetkin syntyneitä täysin erilaisissa olosuhteissa vastauksina silloisiin ongelmiin.

Uusi presidentti voisi alusta pitäen tottua ajatukseen valistuneesta kansasta joka ei siedä ajatusta vain yhden kykenevän ymmärtämään ulkomaan asioita.

Ei viritellä presidenttipeliä, vaan pohdittaisiin kuka Suomen presidenttiä tulevaisuudessa tarvitsee. Edellinen muisti silloin tällöin murahtaa jotakin valtion kassavalmiudesta, että huomattaisiin rahan olevan olemassa. EU- maat pärjäävät ilmankin, paitsi Ranska jolla onkin omat historialliset perusteensa.

28.3.2024

Koko ajan oppii uutta menneestäkin

Faktantarkastaja tiedottaa tänään Tytti Yli-Viikarin hakevan työtä Vaasasta. Hänet erotettiin valtion virasta johon eduskunta yleisistunnossa oli hänet valinnut. Ainoa laatuaan Suomessa, valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja.

Kordelinin säätiön palkitseman ”faktantarkastajan” keksivät korvaamaan kansan oman kielen voimasanan ”pillupoliisi” jollaista Antonio Gramsci kehotti käyttämään koska vapausihanteet ovat universaaleja mutta ilmentymät paikallisia.

"Jumala" on sanana kulunut, pitää käyttää paikallista ilmaisua. Jan Vapaavuori (os.Friberg) on kehaissut olevansa se jota pitää pelätä, ehkä muidenkin kuin Kirsi Pihan ja Juhana Vartiaisen.

Kansliapäällikkö Bror Wahlroos sanoi Suomea hoidettavan urheilujärjestöjen kautta. Timo Ritakallio on Suunnistusliiton pj , Jan Vapaavuori ylimpänä Olympiakomitean pj.

Pahin inhimillisistä kivuista on, että osaisi paljon, mutta ei ole mitään valtaa muuttaa mitään. - Herodotos

- "Oli huhtikuu 2022, kun filologi ja historioitsija Luciano Canfora määritteli tapaamisessaan Barin Fermin tieteellisen lukion opiskelijoiden kanssa Giorgia Melonin ”sydämellään uusnatsiksi”. Italian veljien johtajien reaktio oli välitön ja uhkasi oikeustoimia.” – Il Fatto Quotidiano 27.3. 2024

Pääministeri Meloni odottaa EU:n johdon Sauli Niinistöltä pyytämää kokonaisvaltaista puolustusohjelmaa maanosalle.

- Kaksikielinen vaasalaisnuori Alvar Aalto toimi -18 ruotsalaispataljoonan tulkkina Tampereen rintamalla, tietää Wikipedia. Ihmisiä ammuttiin hautausmaan muuria vasten,

24.3.2024

Stadilaiset pillupoliiseina

Maalaisveljeni Timo ”mahoton” Miettinen nousi Kirsi Pihaksi puettuna Tapio Tuomaalan US- blogista Sauli Niinistön neuvonantajaksi Hesariin.

Äitinsä puolelta ”mualaenen” Mikael Pentikäinen kävi toissa kesänä Sonkajärvellä avaamassa Eukonkannon MM-kisat. Olin sikäläisellä nettifoorumilla väittänyt jokaisen olevan filosofi, MOT, myös niiden jotka hänelle sanat suuhun antavat.

Kirsi Pihaksi puetuista on Tuomaala esitellyt lisäksi Antti ”vallan mahoton” Ronkaisen, mutta ei se asiaa muuta, näin maalaisia vielä heitellään!

Myös Juhana Vartiaisen valinnassa Hgin ylipormestariksi käytettiin Kirsi Pihaa vaihtovaatteena. Naisia politiikassa, ”pyhien tekstin” hyväksikäyttöä, tuoreimpana Sanna Marinin uuskäynti Butsan kollaboraattorihaudoilla.

MEP Henna Virkkunen ylistää US-blogissaan Suomen totaalisen varustautumisen mallia EU:lle.

14.3.2024

Narratiivi, kertomus

Entä jos seuraaviin vaaleihin käydäänkin kertomuksella - narratiivilla - idean EU:sta syntyneen sotien jälkeen Etelä-Euroopassa paikallisen omakielisyyden pohjalle: mitä kevyemmät ideologiset rakenteet ihmisillä on harteillaan, sitä tyytyväisempiä kansalaisia. Niin kuin Ruotsissa tai Italiassa?

Suomenkielessä esiintyy 1700- luvun perintönä käsite ”vuorineuvos/bergsråd”, jota ei ole muissa kielissa. Valtioneuvostason faktantarkastajia päätoimittajien on pelkääminen. Maata johdetaan kartanonherran feodaaliasenteilla, soveltaen positiivista syrjintää, kunnes pomot itse pakenevat pillupoliiseja Sveitsiin heti kun eläkkeelle pääsevät.

Mäntyniemen valtiofilosofin taloa rempataan kuudella € - millillä ja pihaan tilataan panssaroitu mersu, vaikka ollaan kaikki niin kansan filosofeja että, pl. Moskova.

Helmet-kirjastoissa vietetään huhtikuussa mystiikka-viikkoja. Sumuista, taitaa olla vaalit tulossa. 

Kaivataan kansankielistä Noopelia, kerrottaisiin EU:n synnyn sisältävän anteesiksiannon Marxin väkivallasta, ml. Italian pääministeri Aldo Moron murha, vaikka jälkijunassa uhotaan ettei mitään armoa kenellekään..

Niklas Herlin nousi kuin Navalnyi julkiseen kapinaan sitä vastaan ettei muka olisi kehitysvammaisena kykenevä ajattelemaan suvun perinnönjakoa.

Kun Niklas Herlinin muistoa kunnioitetaan, ymmärretään ajatusten syntyvän ihmisaivoissa korvien, eikä haarojen saati hampaiden välissä, mikä kylläkin voi tuntua vaikealta tietyn aististen miesnaisten juontamassa valtamediassa, jossa Riikka voi purra suomalaisia miehiä joita on kuultu kutsuttavan palvelukseen hyötyelukoiksi.

Jussi Halla-aho kävi tapaamassa prinsessa Victoriaa Tukholmassa.

Tästä kaikesta, voisi syntyä "narratiivi",  tuo kaivattu noopeli.

Faktantarkastajien jäljillä

Herätys nukkuville on tullut! Suomi on sivistystä jossa miesihmisiä pidetään hengissä kun sotaa pukkaa pysyvä tilaus liikuttaa kansaa täyttä...